تبلیغات
سید مهدی دانشمند - دبیر علوم تجربی - نمونه سوال فصل سیزده علوم هفتم
 
سید مهدی دانشمند - دبیر علوم تجربی
درخت تو گر بار دانش بگیرد به زیر آوری چرخ نیلوفری را
درباره وبلاگ


این وبلاگ جهت ارائه ی مطالبی درباره ی علوم تجربی راهنمایی (نمونه سوال ، توضیح بعضی از قسمتها و مطالب وابسته به موضوعات درسی ) وبعضی مطالب سرگرم کننده یا اطلاعات عمومی ایجاد شده است .با تشکر از انتخاب شما امیدوارم مفید واقع شود ودرجهت بهتر شدن مطالب مرا راهنمایی کنید .

مدیر وبلاگ : سید مهدی دانشمند
نظرسنجی
در جستجوی چه مطالبی به این وبلاگ سر زدید؟








چهارشنبه 27 فروردین 1393 :: نویسنده : سید مهدی دانشمند
سوالات را در ادامه مطلب ببینید .

1- مسیر حرکت مواد را در لوله ی گوارش مشخص کنید . (روده بزرگ ،معده، روده باریک ، مری، دهان، حلق)

............--->...............--->...............---->  ...............   ------->................... ----->   .............

2- منظور از گوارش غذا چیست؟

3- دیواره ی لوله ی گوارش از  چه بافت هایی  تشکیل شده است ؟

4- وظیفه ی دندان ها و زبان در گوارش غذا چیست؟

5- کار اصلی آنزیم ها چیست ؟

6- آیا لوله ی گوارش حیوانات مانند لوله ی گوارش انسان است ؟ با یک مثال توضیح دهید .

7- چند نوع دندان در دهان وجود دارد نام ببرید .

8- چرا خوردن شیرینی باعث پوسیدگی دندان ها می شود ؟

9- چرا می گویند موقع غذا خوردن حرف نزنید .

10- معده دو نوع فعالیت روی غذا انجام می دهد ، آن ها را نام ببرید .

11- خوردن میوه و سبزی چه اهمیتی در سلامت دستگاه گوارش دارد ؟

12- چرا مواد غذایی پس از جذب در روده ی باریک ابتدا به کبد می روند و سپس وارد گردش خون عمومی بدن می شوند؟

13- فعالیت روده ی بزرگ ما را از کمبود سه نوع ماده نجات می دهد ؟ آن ها را نام ببرید .

14- دو وظیفه کبد را بنویسید .

15- روده باریک برای آن که بتواند مواد غذایی را به خوبی جذب کند چه ویژگی دارد ؟

16- گوارش نهایی غذا در کجا انجام می شود ؟ منشا آنزیم های این مرحله کجاست؟

17- ویتامین   K وبعضی ویتامین های B در کدام قسمت بدن و چگونه تولید می شوند؟

18- روده بزرگ چه کارهای را انجام می دهد ؟

19- صفرا توسط کدام اندام ساخته و در کجا ذخیره می شوند ؟ این ماده چه تاثیری در گوارش غذا دارد ؟

20- خطرات اضافه وزن و کمبود وزن را بنویسید .

اضافه وزن :                                                       کمبود وزن :

21- توضیح دهید که چگونه مصرف بیش از حد کربوهیدرات باعث چاقی می شود ؟

22- کبد چه نقشی در تجزیه و تولید چربی ها دارد ؟

23- در هنگام بلع غذا ،راه بینی و راه نای چگونه بسته می شوند ؟

 

1- بزاق دارای آنزیمی است که ......... را به ............ تبدیل می کند .

1)پروتئین –آمینو اسید    2)چربی – اسیدهای چرب   3)نشاسته- گلوکز    4)نشاسته – قند

2-هدایت غذا به سوی مری و جلوگیری از ورود آن به نای وظیفه ی کدام یک از موارد زیر است؟

1)معده   2) روده ی باریک       3) مری       4) حلق

3- در کدام بخش از دستگاه گوارش عملیات گوارش کامل انجام می شود ؟ 1)دهان      2) معده     3)روده ی باریک       4) روده ی بزرگ

4- بیشتر عمل جذب در کدام قسمت دستگاه گوارش صورت می گیرد؟

1)معده    2)      روده ی باریک       3) روده ی بزرگ       4) مری

5- آب و املاح موجود در غذاها در کدام قسمت زیر بیشترین جذب را دارند ؟

1)روده ی بزرگ       2) معده   3) دوازده         4) مری

6- کار روده ی بزرگ چیست؟  1) دفع مواد زائد       2) جذب آب و املاح     3) نگه داری باکتری های مفید ویتامین ساز     4) همه ی موارد صحیح است

7- دیواره ی لوله ی گوارش از چه بافتی ساخته شده است ؟

1) پیوندی    2)     پوششی    3) ماهیچه ای      4) هر سه مورد صحیح است

8- چه ماده ای در روده ی باریک گوارش نمی شود ؟   1) سلولز    2)   لاکتوز     3) نشاسته    4) گلوکز

9- کدام یک از مواد زیر نقش مهمی در گوارش چربی ها دارد ؟

1) بزاق     2) شیره ی معده       3) صفرا          4)   اسید معده

10-کدام یک از اندام های زیر نقش کمتری در گوارش غذاها دارد؟1)دهان      2)  مری     3) معده     4) روده ی بزرگ

11- اندام های زیر روبروی وظیفه ی مربوط به آن ها بنویسید .

(دهان – غدد بزاقی – مری- معده- پانکراس – روده ی باریک – روده ی بزرگ – کبد )

1)محل گوارشی نهایی غذاها : ......................            2)محل ساخت صفرا      : ..................

3)محل ترشح آنزیم و اسید :  ........................              4) محل ساخت آنزیم های روده ی باریک : ................

5) محل ساخت ویتامین های B,k:   ..................             6) محل ساخت بزاق : ...................

7) محل مخلوط شدن غذا با آنزیم های بزاق : ..................   8) محل عبور غذا تا معده : .................

12- کدام تعریف برای گوارش درست تر است؟

1)خرد شدن مولکول های بزرگ غذا      2) فرایند تبدیل غذا به مولکول های قابل جذب

3)عبور غذا در طول لوله ی گوارش       4) ترشح آنزیم های لوله گوارش بر روی مواد غذایی

13- کدام یک جزء اجزای لوله ی گوارش نیست ؟ 1)مری    2) معده   3) کبد     4) روده

14- کدام مورد فقط در روده ی بزرگ انجام می گیرد ؟

1)تبدیل نشاسته به گلوکز    2) ساخته شدن برخی ویتامین ها توسط بعضی باکتری ها

3)ترشح آنزیم برای تبدیل مولکول های درشت به مولکول های ریز 

4)ترشح صفرا برای کمک به هضم لیپیدها

15- صفرا در کدام اندام بدن ساخته می شود ؟    1) پانکراس    2)کبد    3) کیسه صفرا    4) کلیه

16- کدام ماده ی غذایی می تواند در دهان ، معده و روده هضم شود ؟

1)نوعی کربوهیدرات     2)پروتئین      3) بعضی لیپیدها     4)نوعی ویتامین





نوع مطلب : نمونه سوال علوم هفتم، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
سه شنبه 23 اردیبهشت 1393 10:30 ق.ظ
سلام اگر سوالاتتون رو سخت تر کنید ممنون می شمچون سطحش خیلی پایینهبسیا متشکرم
شنبه 30 فروردین 1393 11:51 ب.ظ
سلام لطفا جوابش رو هم بزارین ممنون
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :